IMG-LOGO
HIREK

A VÁCI TEREPCSAPAT SEGÍTI A LÁTÁSSÉRÜLTEK INTEGRÁCIÓJÁT

A váci Laller Racing Dakar Team mára mezőnyének és a hazai terepvilág egyik legeredményesebb résztvevőjévé vált, de a Horváth „Laller” Lajos által irányított csapat nem csak a versenypályákon hívja fel magára a figyelmet

Laller olyan, mint egy jó dobos, ott segít, ahol tud: legutóbb például egy látássérültek esélyegyenlőségét támogató rendezvényen vállalta a fővédnöki szerepet. Ez volt a Move! X. Balatonkerülő Tandemtúra közéleti egyesület szervezésében, a csapatvezető 112 egyedi kerékpáros mezével támogatva:

Lallerék most jártak Szlovákiában, ahol a szlovák 4 Rally Team meghívására egy jó edzésnapot teljesítettek a magyarok:

"Öröm volt ennyi boldog és kiegyensúlyozott arcot látni a tandemmotorokon, és nagyon boldog vagyok, hogy a Laller Racing Dakar Team hozzájárulhatott ehhez a nemes küldetéshez. Viccesen azt mondanám, hogy én vagyok a legboldogabb csapatvezető, hiszen újabb 112 versenyző öltötte magára egyesületünk színeit.De komolyra fordítva a szót nagyon fontosnak tartom felhívni a körülöttünk lévők figyelmét,hogy figyeljenek oda hátrányos helyzetű embertársainkra.Együtt,kis empátiával , leküzdhetők és megoldhatók azok a nehézségek, amelyekkel egy látássérült ember nap mint nap találkozik."

kerékpáros mezek

Horváth ezeken a szavakon keresztül mutatta meg az utat a siker titkaihoz:

A cél, hogy mindenki teljes életet éljen, és hiszek abban, hogy ez közösen megvalósítható! Amit mások gyengeségnek, ne adj Isten, fogyatékosságnak tekintenek, az számomra a hatalmas lelki erő szinonimája. Őszintén szólva, én magam is sokat tanultam és tanulok ezektől a srácoktól: azokkal a kihívásokkal, amelyekkel csak a versenyeken találkozunk, minden nap szembesülnek velük, és velünk ellentétben minden egyes nap leküzdik őket. Az idei biciklitúra szimbóluma egy lapos 8-as figura, amely az esélyegyenlőség megteremtésének végtelen lehetőségeit szimbolizálja. Szeretnénk felhívni a figyelmet: nap mint nap tehetünk azért, hogy ez a világ jobb hellyé váljon fogyatékos embertársaink számára!”

– mondta Horváth Lajos, akinek „tandemcsapata” sikeresen, eseménytelenül megkerülte a Balatont.

laller logo

Motor Jellemzői

A technika
Kategória Információ
Modell KTM 450 Rally
Év 2012
Motor Négyütemű, egyhengeres. SOHC, hengerenként 4 szelep
Kapacitás 449.3 cc / 27.4 in
Furat x löket 97 x 60.9 mm
Hűtőrendszer Folyadékhűtés
Indukció Keihin FCR-MX 41