IMG-LOGO
HIREK

LALLER HORVÁTH LAJOS: "MÁR ISZETTESEN HIÁNYZOTT A MAGYAR BAJ HANGULATA!"

Ezen a hétvégén, 2021. szeptember elején kerül megrendezésre Magyarország egyik legrangosabb autós/motorsport eseménye, a HunGarian Baja Terep Világkupa futam. A rendezvény két év után visszatér Várpalotára, a nézők és a versenyzők egyaránt izgatottan várják a péntek esti rajtot és a rajtceremónia pillanatait.

Nincs ez másként Horváth "Laller" Lajos esetében sem, aki bár több nagyon komoly nemzetközi versenyen és két Dakar Rallye-n szerepelt már, a HunGarian Baja továbbra is az egyik legnagyobb kedvence:

„Minden évben izgatottan várom augusztus eljövetelét és vele együtt a HunGarian Baját. Régóta rendszeres résztvevője vagyok, ezért is volt sajnálatos, hogy tavaly ez a rendezvény is elmaradt a mindannyiunk által ismert helyzet miatt. Idén viszont nincs megállás, a szervizpark ismét tele van emberekkel, és ismét elfogott az a misztikus izgalom, amit egy-egy nagy verseny előtt éreztem..."

"Már túl vagyunk az adminisztratív/gépi átvételen és a bemelegítésen, azaz megtörtént a shakedown. A verseny egy rövid szuperspeciális szakaszsal indul, hét kilométert kell megtenni, nagyon trükkös terepen. Szombaton és vasárnap rendesen földet csapunk és motorozzuk a teljes lőteret. Először kétszer 140 km lesz a penzum, vasárnap pedig 83 km, ami szerintem elég tisztességes táv. Változás a korábbi évekhez képest, hogy idén nem lesz patakátkelő, de szerintem a lőtér csapata mindent bepótol! A cél ezúttal is a cél, nagyon hosszú a verseny, népes és erős a mezőny, szóval a szurkolók elkelnek."

Horváth Lajos zárta bevezető gondolatait a helyszínnel kapcsolatban

  Horváth Lajos zárta bevezető gondolatait a helyszínnel kapcsolatban.

"Hétvégi programként mindenki figyelmébe ajánljuk a HunGarian Baját, ahol Laller mellett számos, nemzetközileg is ismert, kemény Dakar Rally-múlttal rendelkező pilótával is találkozhattok majd. A rendezvény ingyenes, a szerviz park (Várpalota, a Tesco mellett) bárki látogatható, a ma esti rajtünnepség (Várpalota, Thury-kastély) pedig 20:30-kor kezdődően igazi csemegének ígérkezik..."

laller logo

Motor Jellemzői

A technika
Kategória Információ
Modell KTM 450 Rally
Év 2012
Motor Négyütemű, egyhengeres. SOHC, hengerenként 4 szelep
Kapacitás 449.3 cc / 27.4 in
Furat x löket 97 x 60.9 mm
Hűtőrendszer Folyadékhűtés
Indukció Keihin FCR-MX 41